divendres, 12 de novembre del 2010

Los alimentos probióticos

Se le llama así tanto a los microorganismos como a los productos alimenticios que contienen bacterias del género lactobacilos y bifidobacterium en un número suficiente para alterar la flora normal del intestino, que generan efectos beneficiosos para la salud.
Comúnmente se encuentran en productos lácteos como yogurt, crema, postre, mantequilla y queso.

Algunos ejemplos de las presentaciones comerciales de los probióticos son:

Actimel: Yogur probiótico.

Activia: Crema de yogur que contiene bífidus y actirregularis.

Snack Fibra: Aperitivos y barras con fibras naturales, minerales y vitaminas.

SOYosa: Gama de productos a base de soya y avena que incluye una bebida refrescante y un producto probiótico.

Vitality: Yogur con pre y probióticos, y ácidos grasos omega-3.

Vifit: Yogur con vitaminas y minerales.

3 comentaris:

  1. Sempre havia tingut dubtes sobre el que significaven els aliments probiòtics!!
    Els exemples són realment útils!

    ResponElimina
  2. Hola! Una pregunta, aquests iogurts de bifidus actius, serien prebiòtic o probiòtics?
    Moltes gràcies per tota la informació!

    ResponElimina
  3. Els iogurts amb bífidus actius serien un exemple d'aliment probiòtic, ja que contenen microorganimes vius beneficiosos per la salut. Els aliments prebiòtics en canvi són els que contenen ingredients que fan que la pròpia flora intestinal beneficiosa proliferi, no és la ingestió de microorganismes vius sinó d'additius que afavoreixen el creixement dels bacteris beneficiosos que ja tenim a l'intestí.

    Esperem que l'explicació hagi solucionat el seu dubte!

    ResponElimina